مقالات
موضوعات داغ

{ وَٱلتِّينِ وَٱلزَّيۡتُونِ }

زيتون نبات صحت بخش:

چهارده قرن  قبل الله عزوجل قرآن را نازل نمود، کتاب که عقل انسان را به سوی حق میخواند و همه بشریت را تعلیم میدهد تا به ارزشهای وحی مقدس بپیوندند. از زمان وحی تا به قیامت این کتاب منحیث یک وسیله بی مانندی برای رهنمایی انسان باقی میماند.

در این کتاب که هزار و چهارصد سال قبل به رسول الله صلی الله علیه و سلم وحی شده، مقدار زیاد معلوماتی وجود دارد که در قرن بیست و بیست و یک تازه کشف گردیده، یکی آن زیتون می‌باشد.

زيتون يك غذائی است که با قسم یاد کردن به آن در قرآن ارزش بزرگی داده شده است، علم ثابت نموده که زیتون نه تنها یک غذای لذت بخش است، بلکه یک منبع مفید برای صحت نیز می‌باشد.

الله متعال می‌فرماید: «والتین و الزيتون» ترجمه: قسم به انجير و زيتون.( سوره تين, آیه ۱).

همچنین الله متعال در سوره نور آیه ۳۵ به آن اشاره نموده می فرماید:   «  يُوقَدُ مِن شَجَرَةٖ مُّبَٰرَكَةٖ زَيۡتُونَة  »، ترجمه: از درخت مبارك  زيتون فروزان شده است.

رسول الله صلى الله عليه وسلم مي فرمايد: كلو الزيت و ادهنوا به فإنه من شجرة مباركة.

ترجمه: ” زيتون را بخوريد و به وسيله آن خود را چرب کنید، زیرا از درخت مبارکی به دست می آید. « به روایت ابن ماجه»

در سال ۱۹۹۰م تحقیق مفصلی صورت گرفت و بر اساس آن ثابت شد که روغن زیتون فشار خون را پایین می آورد، همچنین قند و کلسترول خون را کاهش می دهد، میزان فشار خون، قند و کلسترول کسانی که از روغن زیتون تغذیه می کردند بسیار کمتر از افرادی بود که آن را مصرف نمی کردند، این تحقیق در مورد ۱۰۰ نفر انجام شد.

دانشمندان انگلیسی در یک مرکز تحقیقاتی به یک حقیقت بسیار دقیق دست یافتند، آنان دلایل جدیدی را به دست آوردند که خواص پیشگیرانهٔ روغن زیتون در درمان سرطان روده ها را ثابت می کند، سرطان روده سالیانه فقط در انگلیس ۲۰ هزار قربانی می‌گیرد، همچنین در جهان تعداد فراوانی از مردم به تورم خطرناک روده ها مبتلا هستند.

همچنین در یک تحقیق علمی دقیق ثابت شده است که یکی از موارد نیاز و ضروری برای بدن انسان روغن زیتون است، زیرا حاوی آب، پروتئین، روغن ، کربوهیدرات‌ها ، کلسیم، فسفر، آهن ، سدیم، پتاسیم و ویتامین «ب» می باشد.

 فسفر، مغز را تغذیه و حافظه را تقویت و اعصاب را فعال می نماید و به ذخیره شدن و دفع رسوب کلسیم در استخوان ها کمک می کند.

کربوهیدرات‌ها، انرژی، گرما و شادابی تولید می کنند.

ویتامین « ب» : با باروری، بیماری های چشم، مفاصل، التهاب ماهیچه ها. واختلال توازن عصبی ارتباط دارد، همچنین مانع لخته شدن خون در اندامها،ریزش مو و بزرگ شدن پروستات می شود، همچنین از چروک شدن صورت نیز جلوگیری می کند.

سدیم در پلاسمای خون تاثیر فراوانی دارد، پتاسیم برای اعصاب ، قلب ، شریان ها و ماهیچه ها بسیار ضروری است، هر اندازه که عمر انسان افزوده گردد ، نیاز او به پتاسیم بیشتر می شود. کمبود آهن باعث کم خونی می شود کلسیم استخوان ساز است.

بعضی از فوائد آن به طور مختصر:

• فواید برای رگهای قلب و سایر رگهای خون:

چربی موجود در روغن زیتون غیر  مشبوع  بوده و فاقد کلسترول میباشد، زیتون نه تنها کلسترول را بلند نبرده بلکه آنرا کنترل هم می کند.  زیتون دارای اومیگا ۶ بوده که باید حد اقل سی فیصد تیزاب های شحمی مورد استفاده روزمره مریضانی را که مصاب مرض شکر یا سختی رگ های خون اند تشکیل بدهد.

مطالعات نشان داده که در صورتی که یک شخص روزانه دو قاشق زیتون بخورد، مقدار کلسترول مضر را کم نموده و انتی اوکسیدایت ها را زیاد میسازد.

زیتون تناسب اومیگا ۳ و اومیگا ۶ بدن را بر هم نمیزند، و این نکته بسیار مهم است تا مقدار اومیگا ۳ و اومیگا ۶ به یک تناسب معین در عضویت تامین گردد، در غیر آن امراض از قبیل قلبی، سرطانی و معافیتی بوجود خواهد آمد، انجمن قلبی آمریکا توصیه میکند که خوردن زیتون عینا مثل کم نمودن فیصدی چربی در خوراک، وقوع امراض قلبی را کاهش میبخشد.

• وقایه سرطان:

تحقیقات ارشیف طب داخله نشان  داد که خانم هایی که زیتون میخورند، کمتر مصاب سرطان میشوند. مطالعات پوهنتون بوفلو در نیویارک نشان داد که    b-sitoserol که در روغن های نباتی مثل زیتون موجود هست از سرطان غده پروستات جلوگیری میکند، این ماده ارتباط بین حجره را در مورد انقسام تقویت مینماید، لذا قبل از اینکه انقسام حجرات پروستات به مرحله غیر قابل کنترول برسد متوقف میگردد.

مطالعات پوهنتون آکسفورد نشان میدهد که زیتون به مقابل سرطان روده ها نیز محافظه کرده میتواند. زیتون در تعامل با اسید معده از تولید سرطان در مرحله شروع آن جلوگیری میکند. همچنان دریافتند که زیتون مقدار صفرا را کم کرده و مقدار انزایم دای امین اوکسیدیز را بلند میبرد، که خود از انقسام و نموی غیر قابل کنترول حجرات سرطانی جلوگیری مینماید.

• وقایه التهاب مفصل:

کسانیکه از روغن زیتون استفاده میکنند مصاب امراض التهابی مفاصل نمی شوند.

• تکامل استخوان ها:

ویتامین های منحل در شحم A ,D,E, K در زیتون برای نشو و نمای استخوان ها بسیار ضروری میباشد. روغن زیتون در پیر ها یا کهن سالان با آسانی جذب شده، جذب منرال های مثل کلسیم و استفاده از ویتامین ها را در بدن کمک مینماید و از ضیاع کلسیم استخوانها جلوگیری میکند، پس زیتون بسیار مهم در استحکام اسکلیت بدن دارد.

• جلوگیری از پیری زود رس:

چون ویتامین های موجود در زیتون تاثیرات مثبت بالای تجدید حجرات دارد. پس اثرات مفید بالای جلد و جلوگیری از پیری وارد مینماید. مقدار زیاد انتی اوکسیدانت در زیتون از اثرات تخریبی زهریات تولید شده از استقلال مواد غذائی جلوگیری نموده و پیری انساج بدن را به تعویق می اندازد. ویتامین E موجود در زیتون از تخریب حجرات بدن جلوگیری میکند.

• تکامل اطفال:

اومیگا ۶ غذای  بسیار خوب برای صحتمندی و نشو نمای اطفال است. انتی اوکسیدانت های زیتون از تخریبات جلوگیری می کنند. اسید شحمی موجود در زیتون در ساخته شدن هورمون ها و غشای حجروی کمک می‌کنند.

روغن زیتون مقدار متوازن شحم های غیر مشبوع را مثل شیر دارد لذا یک منبع خوب غذائی برای شیر خواران نیز میباشد، چون در دوران حمل و نوزادی باعث تکامل خوب دماغ و اعصاب طفل میگردد، یگانه روغن قابل توصیه به مادران حامله میباشد.

اگر روغن زیتون با شیر گاو که چربی آن گرفته شده، مخلوط گردد به عوض شیر مادر استفاده شده میتواند.

• تنقیص فشار خون:

ارشیف طب داخله تاثیرات پائین آورنده فشار خون را توسط برگهای زیتون در سال دو هزار میلادی مطالعه نمود.

• فواید برای اعضای داخلی:

روغن زیتون از امراض معده مثل التهاب، زخم و زیادی تیزابیت جلوگیری می کند. کیفیت صفرا را بهتر میسازد، خروج صفرا را آسانتر ساخته و از سنگ های کیسه صفرا جلوگیری میکند. کلوراید موجود در آن جگر را کمک می کند که مواد مضره  را از بدن دفع می‌کند. بالای شریان های دماغی نیز تاثیرات مثبتی دارد. کنترول گلوکوز را کمک نموده از مرض شکر جلوگیری می نمایند.

طوریکه دیدیم دانشمندان اضافه نمودن روغن زیتون را در غذا منحیث بهترین نمونه غذائی توصیه می کنند.

زیتون باید جز اساسی هر خوراک روزانه باشد.

تاکید الله متعال بر ارزش زیتون در قرآن در موازات با ساینس و طب امروزی فواید زیتون را بر ملا می سازد.

منابع

۱- شگفتی های خداوند در جهان آفرینش، تألیف محمد راتب نابلسی.

۲- اعجاز قرآن در پرتو ساینس وتکنالوژی معاصر، تألیف هارون یحیی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن