أمامه دختر ابى العاص بن ربيع بن عبد العزى بن عبد المناف قرشي عبشمي، و مادرش زينب بنت محمد ﷺ ميباشد . پیامبر ﷺ امامه را زیاد دوست داشت و به او هدایایی میداد و با خود به مسجد میبرد و در حال نماز اورا به دوش میگرفت .
از ابوقتاده انصاری رضی الله عنه روایت است که می گوید: رسول الله ﷺ درحالی نماز می خواند که امامه دختر زينب (نوه اش) را بر دوش داشت. و در روایت ابوالعاص بن ربیع بن عبد شمس رضی الله عنه آمده که: چون سجده می کرد او را [بر روی زمین] می گذاشت و هنگامی که بر می خاست او را بر می داشت. [صحیح است] [متفق علیه]
و همچنان از عایشه رضی الله عنها روایت است که فرموده : گردن بند از عقیق که طلا همچنان با ان خلط شده بود به رسول الله ﷺ هدیه داده شد، رسول الله ﷺ درحالی که همراه همسران خود نشسته بود و امامه رضی الله عنها در طرفی اطاق با خاک بازی میکرد، فرمودند: این گردن بند را چطور میبینید ، همسرانش نگاه کردند و فرمودند ای رسول خدا ﷺ ما بهتر از این ندیدیم و شگفت انگیز است ، پیامبر ﷺ فرمودند: این را من به گردن کسی آویزان میکنم که محبوب ترین اهل بیت نزد من است. عایشه رضی الله عنها دوست نداشت که به غیر از خودش به گردن کسی دیگری آویزان شود، و همچنان تمامی امهات المومنین، اما رسول الله ﷺ آنرا در گردن امامه رضی الله عنها که طفل کوچک بود آویزان نمودند.
امامه رضی الله عنها پس از وفات فاطمه رضی الله عنها بنابر وصیت ایشان با علی رضی الله عنه ازدواج نمود.
منابع
- سایت اسلام ویب.
- اسد الغابه في معرفة الصحابة، تاليف ابن الاثير ابو الحسن علي الجزري.
- موسوعة حياة الصحابيات، محمد سعيد مبيض.
- موسوعه احادیث نبوی.